selamat datang bhs melayunye :)) .

Isnin, 5 Mac 2012

. Indahnya husband mcm nih !



Isteri : Abg, apa kata mlm nih kita takk pyh tidur sama-sama . abg tidur luar, sayang tidur dlm bilik .

Suami : Kenapa sayang ?

Isteri : Haaa, sayang ada 1 permainan pd mlm ini, apa kata sayang catatkan tntg segala keburukan abg sebanyak mungkin dan abg pun kena catatkan segala keburukan sayang sebanyak mungkin . Then, esok pagi kita baca sama-sama apa yg dh kita berdua tulis tuh.

Suami : Okay , if sayang dh ckp mcm tuh (:

>>> Pada mlm itu, si isteri senaraikan sebanyak mungkin apa keburukan suaminya . Suaminya yg di ruang tamu turut begitu sehingga mereka tidak tidur sampai ke sarapan pagi.

Isteri : Haa, mcm mana ? Sapa nk start baca dulu ?

Suami : Sayang mulakan dulu.

Isteri : Okay, abg dengar taw ! (sambil membuka 2, 3 helaian kertas yg telah ditulisnya mlm td).

Isteri : .Abang tak romantik. Abg takk pandai pujuk. Abg tidak sporting…. Blah..blahh…blah… Okay, selesai. Now, abg pulak .

Suami : (si suaminya mengeluarkan 3, 4 helaian kertas yg kosong mlm td. ) Sayang, abg mintakk maaf ye ? Takk de ape yg abg nak senaraikan tntg keburukan syg, sbb abg terima syg seadanya. Dan segala keburukan syg, abg dah pun maafkan. Abg mintak maaf syg, sbb abg tak dpt jd suami yg sempurna dimata syg .

>>>>Si isteri tergamam dan air matanya jatuh berlinangan. Dia terus memeluk suaminya dan meminta ampun kerana telah melukakan hati suaminya. Dia terasa amat menyesal dan dia mulai sedar erti rasa bersyukur bahawa suaminya adalah insan terbaik yg telah dianugerahkan utknya.

· Actually , ini kisah aku dan ady (: HAHA !

· #perasan gilaa aku nih !

· Guy’s ! Kita share sama-sama okay hikmah story nih (: Ehee , kbabaiii semua !

1 ulasan:

  1. best nye.. sweet nye... nak jgk husband gini..

    BalasPadam