selamat datang bhs melayunye :)) .

Isnin, 15 Ogos 2011

i'm falling in LOVE !


yeahhhh ! HAPPY HAPPY HAPPY :) saya diberikan lagu baru.. hehe . agak jiwang lahh sikit . tp takk pe lh ! yg tersayang bg . SUKE SGT ! thankss keding <3 ! i'm so appreciate dats mucukkk ! muahhh muahhhh ! senget dh pngai aku nieh baru di hadiah kn lgu . HAHA . u'll nk tawu lagu apeee ? hehe . lagu IRWANSYAH bertajuk TENTANG PERASAANKU jek pung . nakk kate aku minat sgt kt tukang nyanyi tuh , takk lah . tp dh tersayang bg . AKU SUKE ! hahaha . mengikut perkembangan hubungn kami . hurmmm , byk yg sedihnye . tp sejak kami dh berbaik ! WHOOAAA (!) best gilerrr makk datuk meriahhhnyeee... DI HARI RAYA . haha . memandangkan raye dh nak dkt kann . hehe :) nie liriknye aku bg tuk u'll yg aku sayang juga :)

TENTANG PERSAANKU.
Aku tak kan lelah menunggu,
Hingga waktu ajal menjemputku,
Takkan pernah ada sesalku utk menunggumu.
Aku harus tetap menunggu
Hingga nanati aku berbaring
Sampai mati aku akan tetap menunggumu..
c/o:
Inginku gapai bulan dan ku petik bintang,
Inginku berikan semua hanya untukmu,
Agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu..
Ku ingin kau tahu tentang perasaanku
Ku ingin kau tahu besar cinta padamu
Ingin ku berikan sisa waktu ku
Dan sisa umurku sampai mati...

yeahhh ! habissss :) KAU & AKU . bahagia gila makk nenek ! HAHA . LEBIU mucukkkk -.-'' ! :D


Sabtu, 28 Mei 2011

PERKAHWINAN DI RANCANG KELUARGA.

Bila aku teringat balik cerita ni, aku mesti tergelak sorang-sorang. Alkisahnya, aku ni ditakdirkanlah kahwin dengan sorang mamat nih. Entah dari mana la datangnya. Mak aku yang suruh, dia kata budak ni baik la, alim la pandai la. Lepas tu terus kami kahwin.Masa first time kahwin tu, memang kucar-kacir jugak la rumah tangga kami. Dan yang aku paling tak tahan tu dia memang selalu saja buat aku sakit hati. Eiiiii… geramnya aku!!! Mana taknya, aku basuh baju dia sekali la dengan baju aku. Then lepas basuh nak dijadikan cerita, ada lah pulak baju dia yang turun warna melekat kat baju aku. Haihhh… memang sakit hati. Baju baru kot, mahal lagi!!! Then bila aku tanya dia, kenapalah tak bagitau aku yang baju dia ada yang turun warna. Dengan slumber dia kata.. ”Lah… awat tak tanya…” Eiii… geramnya aku!!! Selang beberapa hari, dia ada ajak aku pergi shopping. Ok, fine. Aku ikut je la. Weekend la katakan. Lepas tu nak jadi cerita, dia punyalah excited nak pergi shopping sampai aku kalih-kalih belakang.. dia hilang!!.. Aku cari gak dekat-dekat area situ kot2 ada tapi memang hampeh. Aku try call, tak angkat. Call lagi pun tak angkat. Huhh. Tension betul! Then, aku amik keputusan tunggu kat kereta je. Seminit… lepas tu dua minit… lepas tu…. SEJAM KOT!! Huhh. Memang sakit hati betul!! Then bila dia sampai dekat kereta, aku tanya, pergi mana? Kenapa call tak angkat??!! Yang aku tak tahan, dia dengan slumber jawab.. “Lah.. gi shopping la sayang… Owh, awak ada call ekk?? Alah, lupa nak bagi tau, terlupa bawa hanset… hehe..” Eiiii… geramnya aku!!!! Seminggu lepas tu dia kata teringin nak makan masak ayam berempah dengan masak lemak cili api. Ok fine. Aku masak je. Tapi memang la aku ni tak la pandai masak sangat tapi bolehlah kalau setakat nak makan kan. Aku hidang bagi dia makan. Masa first time dia suap kat mulut tu aku bajet dia nak kata apa-apa. Tapi dia diam. Memang tak kata apa-apa pun sampai dia habis makan. Habis makan pun tak kata apa. Aku pun confius. Dia ni takde respons. Sedap ke tak?? Ehmmm.. kalau ikut aku la, aku rasa ok je lah. Tapi tak tau la orang yang makan nak kata apa.. Huhhh….. Esoknya, time aku on the way nak balik dari tempat kerja, kereta aku plak buat hal. Tak boleh start. Panik gak la aku time tu. Malam dah ni, nak masuk Isyak dah. Haihh… Time aku balik kerja lewat-lewat lah kereta nak buat hal. Then, aku call dia. Yang aku tak boleh tahan tu. Dia dengan slumber kata.. “Lah awat la call saya… call la mekanik… ingat call saya kereta awak boleh jalan??….” Eiii… geramnya aku!!! Tapi dia datang jugak lepas tu. Ada lah dia check apa entah kat depan but tuh. Dan lepas start terus boleh… hmmm.. dalam hati aku kata, “Boleh la jugak mamat ni nak diharap. Mekanik kecil-kecilan, janji free”… Satu hari, dia ada bagitau yang dia kena pergi outstation kat overseas. Dia kata pergi sekejap je. 2 MINGGU!! Hmm… aku memang no komen lah. Dia nak pi buat keja dia. Takkan nak kata tak boleh kot. Kerja arkitek biasalah. Busy la kot. Tapi memang agak sakit hati jugak lah. Boleh dia lesap macam tu je. Lepas-lepas naik flight, kot2 la dia nak call bagitau dah sampai ke, ada kat mana ke. Tapi memang hampeh!!. Langsung dia tak call!! Kot2 la nak bagi emel ke tapi memang tak de. Kosong inbox!! Eiii… geramnya aku!!!Pagi tu aku basuh baju. Ok sekarang aku dah tau dah baju mana yang turun warna. Aku ambik satu persatu dalam bakul nak basuh. Sampai la aku jumpa bungkusan misteri dekat bahagian bawah baju-baju tu. Jeng3.. Huishh siap dengan surat lagi. Suratnya berbunyi begini: Kehadapan isteriku,Semoga berada dalam keadaan yang sihat sentiasa. Jangan marah-marah ek.. hehe.. Saya bukannya apa, saja tulih surat nih.. Bosan… Tak tau nak buat apa… hihiPertama sekali saya nak bagi tau lah. Mungkin awak tak kenal saya tapi saya kenal je awak. Sejak awak darjah 6 lagi kot!! Haha.. Eh awak tak ingat ke anak Pak Mail kawan ayah awak yang datang beraya kat umah awak time tuh??!! Masa tu saya nampak awak duk main masak-masak kat belakang umah… hahaha… Memang lucu sangat. Saya nampak awak macam ‘anak patung’. Comel sangat…Iskk.. Awak ni.. tak perasan ke??Keduanya, sorry la pasal hal shopping tuh. Memang saja je saya tak mau bawa hanset time tuh… hihi.. Takut terkantoi. Ye la saya pi cari baju awak kot!! Ingat baju yang awak kata terkena warna tuh?? Huh… memang tension. Susah betul nak cari. Memang patut la mahal dan memang patut la awak bengang satu hari… hihi…Ketiganya, pasal ayam berempah dengan masak cili api yang awak masak… hmm… Mesti awak bengang kan sebab saya takde respons… huhu… Sebab SEDAPPPP SAAANGAT sampai saya jadi tak terkata. Eh, saya makan dalam masa 5 minit je kot. Ikut jam dinding kat rumah kita.Iskk..awak ni.. tak perasan ke??Keempatnya time keta awak rosak… hmm. Awak tau tak saya CANCELLLL appointment saya dengan klien penting dari overseas sebab nak pergi kat awak??!! Lepas-lepas tu jenuh saya nak pujuk diorang balik. Tau tak saya langgar semua traffic light merah!! Baju saya basah dengan peluh masa saya sampai kat awak??Iskk..awak ni.. tak perasan ke??Tapi lepas saya tahu saya kena pergi outstation kt overseas. Saya lagi seronok. Happy gile sebab saya tau awak mesti rinduuu kat saya kan..kan2?? Saya memang saja je tak call awak…hihi… Tapi saya ok je. Saya rasa saya dah sampai dah kot lepas awak baca surat nih…“Wow, look at the Eiffel Tower!! Fuyoo!!! Cantik kot!! “Hahahahahaaaaaaaa..jangan jeles..(^-^)Last but not least. Awak… awak jangan nakal-nakal ekk…sebab saya saaaaayang awak…p/s: Try tengok sama tak dengan baju awak yang rosak hari tu “bungkusan” ni… hihiLove,Suamimueheee , ini cerita bkn aku yg taip yeahhh :DHANYA UTK CUCIAN MINDA SAJA ..copy paste jek ekk (!) haha !

WEAREYOUNG::WERUNFREE :)




H A R I. H I M P U N A N. S E J U T A. B E L I A.
mmg terbaekkk (!) bestt (!) gggrrrrr.....RAMAI gilerr manusie (!)
RUGI buadd ssiape yg takk hadir (!) alahhh , kt PUTRAJAYA jek. bukan kt LUARNEGARA punn :) utk pengetahuan pembaca majlis nie bjalan JUMAAT , SABTU DAN AHAD .
<
<
<
<
nie yg nakk cite P O Y O ckitt nieh ! bhaha.. yg sbenanye mmg dh tsedie PoYo.ehee~
kami bejalan tanpa mgenal erti penat ! HAHA pdhal,bagai nakk tcabut buku lali nie dh ! ahakk ahakk :D
hoii hoii u'll (!) ade S U P E R J U N I O R dtg MALAYSIA tawu ouhhh ! RUGI RUGI sape yg takk follow kami :) bdegup-degap jantung ku mendengar kan namamu ! ouchhh (!) BERDANGDUT pulakk dh ! HAHA . S A S U K E MALAYSIA ('',) ade dude ! GEMPAKK gilerr ! HAHA .
DIARI 28.MEI.2011 <<<
bangin pagi gosok gigi,guna ubat gigi safi . owpsss (!) wott woot! ehee~ silap nyanyi lh kak !
gerak dr rmh,dlm 10.30 kudd :) naek train ke KL CENTRAL.
tunggu -tunggu dan tunggu.
bjumpe dgn EYRA,MURNI, DAN LEYA..
kne naek train ke putrajaya ! perghh , MAHAL bg aku ! RM9.
hari ini, kad bank aku buad hal. takk pena-pena dibuat hal,die buad lakk.aiseyy.PANAS..PANAS.tah sejak ble kt klcentral takk de BSN, di gantikan ngn MAYBANK,tpkse aku cocok kt ctuh ! TBE-TBE :urusniaga anda tidak berjaya:
bertambah panas hati aku ! huuu~

selamat jumlah kami ber-4 ke putrajaya RM38 ringgit,jd aku amek yg murah tuh ! aku baya RM8 jek.eheee.jgn mara ! sbb kwn-kwn aku baek.HAHA !
kt tgn aku ade rm25 jek yg dtg dr rmh , dh lh TOUCH N GO aku takk de tmpt nk tmbh nilai,,aiseyy.PROBLEM btimbun-timbun ari tuh .
HUUU~ sampai sane dlm pkol 12.LAPAR-LAPAR mnyelinap masuk kdlm perut kami..tp (!) msing-msing takk bwk duet lebih. jd kami beli ala kadar jekk.. ehee . jnj MAKAN ! kann kann.
<
<
<
<
jam dh mnunjukkn pkol 5.30 ptg
dh tgerak hati msing-msing nk balek.HAHA ! jln pny jln.takk seda jam dh mnunjukkn 6.30 ptg.mak'aiyhh (!) masing-masing kabut ! dlm kkbutan itu lh mslh timbul ! BUS KHAS N FREE ke putrjaya central takk de ! haaa (!) kami mcari pasukan RELA ke sana-ke mari . PENAT bagai nakk GILA ! akhirnya ktemu jg . HAHA ! muke msing-msing pucat .bagaikn ttelan kasut ! bhaha . LETIH takk tkate tp PUAS BERJALAN pusing ctuh(!) smpi sakit-sakit kaki . pemandangan kt ctuh , CANTIK SGT-SGT (!) mcm takk sangka MALAYSIA secantik ini :) SAYA BERBANGGA JADI ANAK MALAYSIA ! BHAHA , alamak (!) patriotik tlebey suda~ EHEE :)
Ketibaan aku di rmh pd jam 8.30 mlm :) sesampainya di rumah. keletihan yg teramat ! tros mndi , actvti harian bese, on9 jup. tros msuk TIDO (!) zzzZZ ! zzZZZ !




SELAMAT PENGANTIN BARU :)


selamat..penagtin baru , semoga ke anak cucu . bahgia.. murah rezeki . ALHAMDULILLAH btemu jodonnya , berkat ksabaran akhir tlaksana..
HAHA ! owpsss owpss nana ! suda-suda mnyanyi tuh ! :D
nnt hujan makin lebat pulakk . ehee .
...
...
...
...
SOALAN CEPUMAS::
"NANA , dorg dh selesai . kau bile lg ?? HAHA !"
sengal pny olang yg tny soklan mcm tuh kat aku , bhaha . btw , aku tunggu jodoh lhh.mcm bese...HAHA.
jealous,jealous,jealous !!! tgok dorg dh kahwin, tapii.. aku ?? bile lg ? ttnye sendiri..ahakk ahakk!
majlis perkahwinan yg aku hadiri ini sebenarnya tak de hubung kait psaudaraan punn ngn aku.ehee .ini majlis perkahwinan HANI&ARIFF di belah perempuan.iaitu cousin mmbe aku yg sorg niehh.sape lg kalo bkn eyra nyettt . cantikk doe cousin die !! chumill gilerr ! HAHA !yg belah lelakinye pula,abg mmbe aku yg sorg lg.sape lg kn f6 yg chumill kt sekula tuh ETON lh :)








Sabtu, 14 Mei 2011

BOUT g.i.r.l.s :)

Perempuan Memang Begini :)

Andai lelaki tahu..Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andai lelaki tahu..Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andai lelaki tahu..Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andain lelaki tahu..Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.

m.a.k.s.u.d t.e.r.s.i.r.a.t ..

Jika kamu memancing ikan….setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil terus ikan itu….janganlah sesekali kamu lepaskan ia semula ke dalam air begitu sahaja….kerana ia akan sakit oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan menderita selagi ia masih hidup...

Begitulah juga setelah kamu memberi banyak pengharapan kepada seseorang…setelah ia mula menyayangimu hendaklah kamu menjaga hatinya….janganlah sesekali kamu terus meninggalkannya begitu sahaja….kerana dia akan terluka oleh kenangan bersamamu dan mungkin tidak dapat melupakan segalanya selagi dia mengingatimu….

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh…. cukuplah sekadar keperluanmu….Apabila sekali ia retak…. tentu sukar untuk kamu menampalnya semula….akhirnya ia dibuang….sedangkan jika kamu cuba membaikinya mungkin ia masih boleh digunakan lagi….

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang terimalah seadanya….Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa….anggaplah dia manusia biasa...Apabila sekali dia melakukan kesilapan bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya…. akhirnya kamu kecewa meninggalkannya.Sedangkan jika kamu memaafkannya boleh jadi hubungan kamu akan berterusan hingga ke akhirnya….

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi… yang kamu pasti baik untuk dirimu...Mengenyangkan... Berkhasiat...Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..Terlalu ingin mengejar kelazatan...Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya...Kamu akan menyesal.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan…..yang kamu pasti membawa kebaikan kepada dirimu...Menyayangimu...Mengasihimu....Mengapa kamu berlengah, cuba membandingkannya dengan yang lain... Terlalu mengejar kesempurnaan...Kelak, kamu akan kehilangannya apabila dia menjadi milik orang lain..Kamu juga yang akan menyesal…..

*~diambil dari orang lain untuk tatapan kita bersama~*

Ahad, 1 Mei 2011



hoii hoii :) kt sini just nk story all about me yg berlaku pada bulan nie shj , byk perubahan yg berlaku kt aku ... aku takk tawu KENAPE , dan aku takk seda pade mulenye . mcm-mcm jd... pas jek kami bgadoh ari tuh , modd aku dgn semua org terus jd berubah . KENAPE ? takk tawu (!) aku jd...
: cpt marah .
: kuat merajuk .
: emosi takk stbil .
: sakitkan hati org lain
aku takk tawu KENAPE msti jd mcm nie.
aku tawu kwn-kwn aku turut rse tertekan dgn ape yg dh jd kat aku . aku mintakk maaf ye korg.
aku tawu korg terase dgn prubhn aku skng. aku akn cube jd mcm dulu lg.. tapi.... persepsi aku pd semua org dh berubah (!) aku tetap syg kwn-kwn aku . mybe korg takk dpt nakk phm dgn jelas KENAPE aku jd mcm nie, tp yg hanye aku sampaikan adlah MAAF -.- . aku nie kwn yg takk reti bsyukur kn ??? aku nmpk korg cube lyn aku dgn baek . tp aku jekkk yg takk reti nak hargai.. MAAF -.- . AKU NMPK KORG CUBE BERSABAR DGN AKU . aku nk smpi kan kt sini .. aku mintakk maaf sbb penat lyn semue karenah aku nie . aku sayangg korg .

Ahad, 24 April 2011

eyhhh , eyhh ! selamat takk jatuh lg .

eyhh , eyhhhh (!) HAHAx , senyum sokmo aku bile tgok gambar-gambar yg kami snap nieyhh :)
buadd muke buku eyhh silap ! muke tembok pulak kt ctuh .. heee . tp dengan jiwe yg kental , slumber yayaaa jek lhh snap mne-mne pon.
meyhh usya-usya pic kami....










eyhhh , eyhhhh ! Hari Gilerr-gilerr lhh :D HAHAx , geli isi perut aku ouh mgenangkan ari ini..
aku syggg korg ketat-ketat lahh :) especially : *eyra rara dan nely aww ! aww !
best sgt-sgt wehhh ! sumpah aku takk LUPE...
owwwpss (!) lupe nak bgtawu kami pergi kemane :)
mane lg tempat kami sempoii-sempoi lepak kalau bkn di SUNWAY PIRAMID.. hee ^-^
thanks sygg-sygg sekalian yg bgaikan pungguk rindukan bulan. bhaha.. takk de kne mgne lgsg (!) even tarikh nie takk lh byk duet sgt , butt (!) lunch dibelanje oleh: adeQ saye . hehe , naili qurratu'aini akmaar :)
hoiii , hoii (!) kaka ingat lagi name full kau , belom lg name bapak kau tawu ! ehee .
takk lekang mulut aku nie nak sampaikan kat korg-korg semua , Hari Ini BEST Gilerr :)
aku hangout bersame ?? rakyat dlm nie gambar nie lh , antarenye ??
:: aku sendiri :)
:: eyra rara :)
:: naili@nely/micca town..
:: apit town.
:: nadia awatif .
:: balQis dania :D
siap shopping lg budak-budak nie ouhh .. BEST gilakk lahh ;)






Jumaat, 15 April 2011

P.A.R.L.I.M.E.N mari

P.A.R.L.I.M.E.N NEGARA .

K.A.M.I di P.A.R.L.I.M.E.N.

WHOAAA(!) tgok tajuk ponn dh tawu kn ini cite psll apee ? eheee , saje buadd takk gempakk :D
ini programm ting.6 lhhh . yelahh , aku kne mengaku yg aku f6 , hamek STPM . erghhh -,- !
kami bkn setakat pegi ke P.A.R.L.I.M.E.N. jek okee :) ade pegi ke MUZIUM KESENIAN ISLAM maa :)) . best kutt :)) . rombngn pegi ke parlimen bkn saje saje jek yeahhh (!) , kami kesane btujuan utk ...... subjek wajib yg ktorg hamek lhh . PENGAJIAN AM . heee . dlm parlimen kn ade DEWAN NEGARA dan DEWAN RAKYAT . mase masukk dlm D.Rakyatt , ahli DUN tgh bsidang isu KEWANGANN kut time tuhh , so kami hamek lhh peluang utk dengar dan tengook mcm mne dorg BEGADOHH , bhaha :D . ase btuah sungguh lhh hamek STPM , yelaaa , skurnag kurang nye aku dpt belaja serba serbi about politik nehh kn . cube bayangkan if aku takk hamek STPM , sumpahh aku takk hamek pott lgsggg bout thiss . DAN (!) langsung langsung tade point kenape pelu aku masuk ke parlimen . btoll takk btoll takk ? haaa . LOOK (!) act , melambak klebihan hamek STPM nie .. byk tawu bout negara tawu ! best !! buka minda :)) luas pemandangann :D isu yg kite takk tawu jd tawu . BARU PUAS ati hidup kat dunia niee .









Rabu, 16 Mac 2011

bersama knk-knk tersayang :)


heiii , chilll (!) post lg post lg dannn post lg :)
kali nie , nanachiwwalala bsame knk-knk riang tawu , melawat ke slh satu tmpt kmegahan rakyat Malaysia . :D mane lh kalau bkn ke KLCC pd 15.3.2011 :) mcm gmba yg katt ats tutttt , alahhh yg tuuuuu . tgok lhh , takn takk pasan ??
bhaha , bangge gilerr nakk mati ouhh ! mcm lahh takk pena pg kn .
nana pegi dgn iera , adli , faris & bonze :) menaiki ape lg kao bkn kami pnye *ulat gonggok . LRT lahh . HAHA :)
BEST gilerr kutt ! tp malangnye , di ptengahan jln , bonze tpkse balek awall ats urusan
kerje . tape lhh , layan jea be-4 ponn ken . syokk jg ..
dahh , stop stop bjiwe skema ! ehee :)
diikutkn crite nye ... meyhh dga sini .
***kami takk plan tron KLCC ari slase ponn . *dlm plan ari RABU ! togther hanout dgn MICCA TOWN & THE GENG'S (!) tp entah mgape , buah hati nana (adli) n mbe nye (faris & bonze) ade hall lah plakk . yolahh , boy kn . ade ade jek hall nye *lwn futsal lahh ari rabu tuhh .
jgn pike laen oke guy'ss . no no no (!)
nk atau takk , trime jek lhh knyataan yg takk dpt join hanoutt bsame nely ari rabu . ermm =.= !
haikhhh , tp ! kami ingt kn kua ari slase nehh takk rmai org . tapii , FULL (!) MAMPAT plakk tuh ! aiyaaa , choiii ! kami lyn jea jenjln dgn pnh sesakk tuh . yelaa , cuti skula kann . rmai lh rakyat jelata yg dating~ nk buad mcm mne , kami nk snap pon jd malas , mne takk nye !
ramai sgt org org . ehee :) cuci mate jek ouhh aku kat sane . pusing 1 tmn dgn melihat pemandgn org *matsaleh mndi . bhahaha . sengall !
kami gerak balek dlm pkoll 6.30 . layan uhhh , balek awl tuh (!) yea dh pnt pusing 1 taman . HAHA ! faris & adli mgatall kutt (!) *bia kn mate dorg ktumbitt bhaha :D usya org org mandi .